Jules Luesink

 
Jules Luesink (1976) kwam reeds op jonge leeftijd in contact met muziek. Komende uit een muzikaal gezin begon hij op zevenjarige leeftijd met piano lessen bij Jet Janssen.
 

Na het behalen van zijn middelbare school aan het Eijkhagen College te Landgraaf, vervolgde Jules zijn studie aan het Conservatorium van Amsterdam, waar hij schoolmuziek, koordirectie, piano en trombone studeerde. Na het behalen van zijn diploma (juni 2000) werd hij benoemd als muziek docent aan het Grotius College te Heerlen.Tevens volgde hij lessen HaFaBra-directie bij Pierre Kuijpers.

Jules dirigeerde in het verleden o.a bij Mannenzangvereniging St. Caecilia Gulpen, als interim-dirigent bij het Koninklijk Heerlens Mannenkoor Sint Pancratius, gemengdkoor Crescendo Ambij en als gast dirigent bij Mannenkoor St. Caecilia Sweijkhuizen en mannenkoor Beekerliedertafel. Momenteel is hij dirigent van het Brunssums Mannenkoor. Sinds 1 januari 2010 is hij dirigent van het Landgraafs Mannenkoor St.Joseph.

Jules is steeds op zoek naar vernieuwende muziek en manieren om een vereniging te verjongen. Daarbij verliest hij de identiteit van de vereniging niet uit het oog. Hij maakte o.a. cd-opnames met Jan Vayne, Frans Croonenberg en Fanfare Kunst en Vriendschap Party-Wittem

Verder is hij regelmatig werkzaam als gastdirigent bij meerdere harmonie en fanfare orkesten en begeleider bij verschillende koren.