Jules Luesink

 

Jules Luesink (1976) kwam reeds op jonge leeftijd in contact met muziek. Komende uit een muzikaal gezin begon hij op zevenjarige leeftijd met piano lessen bij Jet Janssen. 

Na zijn middelbare school periode vervolgde Jules zijn studie aan het Conservatorium van Amsterdam. Hier studeerde hij school-muziek, koordirectie, piano en trombone. Ook volgde hij directielessen bij Pierre Kuijpers en Thijmen Botma. Momenteel is Jules werkzaam als docent muziek aan het Stella Maris College in Meerssen.

Jules dirigeerde in het verleden o.a bij Brunssums Mannenkoor, Mannenzangvereniging St. Caecilia Gulpen, was interim-dirigent bij het Koninklijk Heerlens Mannenkoor St. Pancratius en was gastdirigent bij o.a. Mannenkoor St. Caecilia Sweijkhuizen. Sinds 1 januari 2010 is hij dirigent van het Landgraafs Mannenkoor St.Joseph. Daarnaast is Jules sinds 1 oktober 2019 dirigent bij Mannenkoor Lambardi uit Helmond.

Jules is steeds op zoek naar vernieuwende muziek en manieren om een vereniging te verjongen door op een verrassende manier te programmeren. Daarbij verliest hij de identiteit van de vereniging niet uit het oog. Hij werkte o.a. met het Blazerskwintet van het Koninklijk Concertgebouw Orkest, Jong Nederlands Blazers ensemble en Guido Dieteren en Wendy Kockelkoren en Ensemble.

 
Foto: Hub Tonnaer